Breaking News

Επιφυλακές

ΕΝΩΣΗ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ

ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ  ΕΛΛΑΔΑΣ

_____________________________________________________________________

Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3  – Π.Υ. Λαμίας

Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& FAX.: 2231033636

 

Τηλ. Προέδρου: 6906607655   –   Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6973771290

 

Λαμία 04-08-2015                                    ΠΡΟΣ: Μέλη της Ένωσής μας

 

ΚΟΙΝ: Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Αρ.Πρωτ:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΡΕΠΟ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Συνάδελφοι, για μια ακόμα φορά η παράταξη της ΕΑΚΠ, τηρώντας πιστά και χωρίς καμία παρέκκλιση την τακτική της δημιουργίας εντυπώσεων και της παραπληροφόρησης, με στόχο την έξοδο της από την ανυπαρξία, με την ανακοίνωση της 03-08-2015 «ενημερώνει» τους συναδέλφους αποκρύπτοντας σκόπιμα να εκφράσει σε αυτή την πραγματικότητα.

Στο Δ.Σ. της Ένωσης την 30/07/2015 συζητήθηκε το θέμα που έθεσε η παράταξη της ΕΑΚΠ, ότι δηλαδή σε κάποιες Υπηρεσίες ανακλήθηκαν ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) συναδέλφων μετά την κλήση σε γενική επιφυλακή όλων των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

Μάλιστα η παράταξη της ΕΑΚΠ παραδίδοντας και μαθήματα συνδικαλιστικών γνώσεων μας εγκαλεί ότι δεν γνωρίζουμε τις σχετικές διαταγές των επιφυλακών καταλήγοντας ότι «με λίγα λόγια, εφάρμοσαν την τακτική του δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω …»

Απαντάμε λοιπόν στο περίσσευμα της υποκρισίας τους:

  1. Γνωρίζουν κάποια συγκεκριμένη καταγγελία από συνάδελφο για περικοπή

ημερήσιας ανάπαυσης (ρεπό) αφού σε εμάς δεν έχει έλθει επίσημα καμία και σε θετική απάντηση γιατί δεν την έφεραν στο Δ.Σ. της 30/07/2015;

  1. Σκοπίμως και πάλι ξεχνούν ότι έχουν εκδοθεί ενημερωτικά σημειώματα για το

θέμα των επιφυλακών που ενημερώνουν τους συναδέλφους της Περιφέρειας για την σωστή εφαρμογή τους ενώ γνωρίζουν ότι στο θέμα υπάρχει η καλύτερη άμεσα δυνατή αντιμετώπιση με απευθείας παρεμβάσεις του προεδρείου της Ένωσης όπου και όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Για το σκοπό αυτόν άλλωστε υπάρχει άμεση συνεργασία με δικηγόρο – εργατολόγο της Λαμίας, ώστε να εξετασθεί κάθε περίπτωση βάσιμης καταγγελίας καταστρατήγησης του ωραρίου. Γνωρίζουμε άριστα «σύντροφοι» της ΕΑΚΠ το νομικό πλαίσιο της εφαρμογής των επιφυλακών, ενώ δεν υπολειπόμαστε σε ευαισθησία όσον αφορά την  αντιμετώπιση όποιου ζητήματος προκύπτει, χωρίς να αποποιούμαστε τις όποιες δικές μας παραλείψεις, αφού κανένας δεν είναι τέλειος σε αυτόν τον κόσμο! Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό παρεμβαίνοντας σε κάθε επίπεδο για τη προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων.

  1. Γιατί το μέλος της ΕΑΚΠ στο Δ.Σ. της Στερεάς Ελλάδας κ. Κέκκης αποκρύπτει

δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δ.Σ. της 30/07/2015 τα οποία και τον εκθέτουν; Ότι δηλαδή αποκάλεσε «ηλίθιους» όσους συναδέλφους προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία στην πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Μακρυκάπας Ευβοίας και απασχολήθηκαν σε αυτή επί δύο και τρείς ημέρες συνεχώς ενώ επιπρόσθετα σκοπίμως δεν αναφέρει ότι μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης επισκέφτηκαν τον Περιφερειακό Διοικητή στο γραφείο του, με σκοπό να τεθεί το θέμα αυτό άμεσα και να ζητηθούν οι σχετικές διευκρινίσεις για τις όποιες δυσλειτουργίες παρουσιάστηκαν στα μεγάλα συμβάντα που προέκυψαν, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά.

Συνάδελφοι, το θέμα των επιφυλακών και όπως αυτές εφαρμόζονται κάθε φορά αποτελεί υψίστης σημασίας ζήτημα για εμάς και προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση με την δέουσα συνέπεια. Ζητάμε λοιπόν εκ νέου επειδή πολύ απλά υπάρχει ο κίνδυνος να μην υποπέσουν στην αντίληψή μας όταν συμβούν, άμεσα γνωστοποίηση των περιπτώσεων εκείνων που αποτελούν καταστρατηγήσεις ωραρίων, περικοπές αναπαύσεων και οτιδήποτε άλλο χρήζει της δικής μας παρέμβασης.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα συνδικαλιστικής παιδείας αλλά και γενικόλογες μεγαλοστομίες που καταλήγουν πάντα στην γνωστή πλέον καραμέλα των συνθημάτων για οργάνωση κινητοποιήσεων και δήθεν αγωνιστικών ενεργειών, όταν επανειλημμένα όταν αυτά είχαν οργανωθεί οι ίδιοι δεν συμμετείχαν με διάφορες φτηνές δικαιολογίες.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                              ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

About admin

Check Also

Δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης ρεπό – Πενταγιώτης Κων/νος Δικηγόρος

Loading… Taking too long? Reload document | Open in new tab

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *