Breaking News
Home / Ανακοινώσεις / Τα μεγάλα προβλήματα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και οι κινητοποιήσεις αντίδρασης των συναδέλφων στον κλάδο μας»

Τα μεγάλα προβλήματα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και οι κινητοποιήσεις αντίδρασης των συναδέλφων στον κλάδο μας»

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
_____________________________________________________________________
Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3 – Π.Υ. Λαμίας
Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& FAX.: 2231033636

Τηλ. Προέδρου: 6906607655 – Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6973771290
6973771276
Λαμία 02-03-2017 ΠΡΟΣ: Συναδέλφους – μέλη της ΕΥΠΣ
Μ.Μ.Ε. Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

ΚΟΙΝ: Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Αρ. Πρωτ:36 Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: « Τα μεγάλα προβλήματα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και οι
κινητοποιήσεις αντίδρασης των συναδέλφων στον κλάδο μας»

Συνάδελφοι, δεν αποτελεί νέα διαπίστωση το γεγονός ότι τα προβλήματα στην καθημερινή μας λειτουργία επιδεινώνονται δραματικά, με την πολιτική και φυσική μας ηγεσία να τα παρακολουθούν και να τρέχουν πίσω από αυτά, αδυνατώντας να δώσουν λύσεις σε βασικά λειτουργικά μας ζητήματα. Όλα πλέον τα συνδέουν με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και τις επιταγές των μνημονιακών υποχρεώσεων! Ακόμα και το ζήτημα της τροποποίησης του Π.Δ. 170/1992, με βελτιώσεις που θα βοηθήσουν σε καθόλα διαπιστωμένες αγκυλώσεις και στρεβλώσεις που δυσκολεύουν την υπηρεσιακή ζωή μερίδας συναδέλφων, καθυστερούν επικίνδυνα, αναμένοντας την διευθέτηση λεπτομερειών που έχουν να κάνουν με άλλους εξωγενείς παράγοντες, όπως την ανάληψη των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από εταιρίες εκμετάλλευσης ιδιωτικών συμφερόντων!
Τα μεγάλα ζητήματα όπως της αναδιοργάνωσης της οργανικής δύναμής των υπηρεσιών σε νέα σύγχρονη βάση, της δημιουργίας ενός σύγχρονου κανονισμού μεταθέσεων στο Π.Σ., της θεσμοθέτησης σύγχρονου βαθμολογίου κατωτέρων αλλά και την δρομολόγηση λύσεων τόσων άλλων σημαντικών για την λειτουργία μας ζητημάτων, έχουν βαλτώσει.
Αντί της επίλυσης αυτών δημιουργούνται συνεχώς νέα προβλήματα όπως αυτά της ίδρυσης νέων υπηρεσιών με το υπάρχον διαρκώς μειούμενο προσωπικό και της αναγκαστικής και χωρίς κανέναν προγραμματισμό τακτοποίησης του μεγάλου προβλήματος των συναδέλφων πυροσβεστών τριετούς πλέον υποχρέωσης, με λύση που θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα από αυτά που έπρεπε να λύνει.
Σε όλες αυτές τις εξελίξεις η αντίδρασή μας είναι δεδομένη και κάθετη. Αυτή η αντίδραση όμως κάθε φορά πρέπει να ανταποκρίνεται και στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας σε κάθε μορφή αντίδραση που οργανώνει είτε προβάλλοντας τα προβλήματα του χώρου μας ή όταν προβάλλονται τα κοινά προβλήματα των ενστόλων συνολικά (π.χ. διεκδίκηση μισθολογικών θεμάτων) με την οργάνωση κοινής αντίδρασης.
Εκεί λοιπόν διακρίνεται απλά και ο βαθμός αγωνιστικότητας και διεκδίκησης από παρατάξεις και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι στις ωραίες διακηρύξεις και στα μεγάλα λόγια κρίνονται επαρκείς, στις πράξεις τους όμως ανεπαρκέστατοι!
Ο λόγος για τους λαλίστατους τελευταία συναδέλφους εκπροσώπους της ΕΑΚΠ που κάθε φορά παρουσιάζονται στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία αλλά παρά το περίσσευμα αγωνιστικότητας και κριτικής κατά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όπως λένε, συμμετέχουν σε αυτές με την παρουσία δύο και τριών συναδέλφων! Το δικαιολογούν συνήθως με το επιχείρημα ότι δεν πρόλαβαν αφού αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή και όπως εύκολα όλοι αντιλαμβάνονται, εμπαίζουν τον εαυτό τους και κανέναν άλλον!
Σαφώς και δεν ικανοποιούμαστε ούτε εμείς με την συμμετοχή κάθε φορά, αφού τα προβλήματα και οι συνθήκες που διαμορφώνονται απαιτούν καθολική και μαζική αντίδραση με την συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως! Οι τακτικές όμως της στείρας αντιπαράθεσης και άρνησης για υπαρξιακούς και μόνο λόγους δεν συγκινούν κανέναν από όπου και αν προέρχονται! Τα προβλήματα είναι τέτοια και τόσο μεγάλα που δεν αφήνουν περιθώρια για μοναχικές πορείες και κατευθυνόμενες αντιδραστικές λογικές στο όνομα και μόνο της πλαστής διαφορετικότητας!
Το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που μπορεί να χειριστεί, βρίσκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που για οποιονδήποτε λόγο ζητάει την συνδρομή τους ενώ παρεμβαίνει σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. Όλα κρίνονται επί του πρακτέου και όχι από ευχολόγια και διακηρύξεις άνευ ουσίας!

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

About admin

Check Also

Επιστροφή εισφοράς (καταργηθείσα κράτηση 1% υπέρ ΤΠΔΥ)

Τα δύο έγγραφα συμπληρώνονται απο όλους τους συναδέλφους και κατατίθενται με τη σχετική αίτηση στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *