Breaking News
Home / Ανακοινώσεις / ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
_____________________________________________________________________
Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3 – Π.Υ. Λαμίας
Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& FAX.: 2231033636

Τηλ. Προέδρου: 6906607655 – Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6973771290

Λαμία 20-02-2017 ΠΡΟΣ: Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας
Αρχιπύραρχο κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο
Αρ.πρωτ:
ΚΟΙΝ: Μέλη της ΕΥΠΣ Περ. Στερεάς Ελλάδας

ΘΕΜΑ: «Διάθεση οχημάτων για πυρασφάλεια αγώνων αυτοκινήτων και
μοτοσυκλετών στον Ν. Βοιωτίας»

Μετά από οχλήσεις συναδέλφων των Υπηρεσιών του Ν. Βοιωτίας για διάθεση πυροσβεστικών οχημάτων το διήμερο 18 & 19-02-2017 με σκοπό την διοργάνωση αγώνων DRAGSTER στο αεροδρόμιο Ίκαρος Κωπαϊδας, με αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλης αναστάτωσης στις Υπηρεσίες της Π.Υ. Θηβών, Λιβαδειάς και Οινοφύτων λόγω των γνωστών και μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, αναζητήθηκε η νομική βάση διάθεσης των οχημάτων αυτών από το έτος 2016 όταν είχε τεθεί για πρώτη φορά το θέμα αυτό.
Το Α.Π.Σ. με την υπ’αριθμ. 38384 οικ. Φ.704.5/20-08-2010 διευκρίνηση με θέμα «Διάθεση οχημάτων σε αθλητικές εκδηλώσεις» λαμβάνοντας αποκλειστικά και μόνο υπ’ όψη την Κ.Υ.Α. 38404/18-08-2009 (ΦΕΚ Β’17080/26-08-2009) «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» κατέστησε σαφές ότι το Π.Σ. ανταποκρίνεται μόνο σε αιτήματα συνδρομής των δημοσίων Αρχών Ασφαλείας (ΕΛΑΣ – ΛΣ) και σε αθλητικές εκδηλώσεις με βαθμό επικινδυνότητας που απαιτεί «έντονα αστυνομικά μέτρα, για την αντιμετώπιση περιστατικών που άπτονται της αποστολής του.
Έως σήμερα δεν έχει υπάρξει κανένα σχετικό αίτημα όπως γνωρίζουμε, ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας χορηγεί την σχετική άδεια διεξαγωγής των αγώνων όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας την άδεια λειτουργίας στην συγκεκριμένη εγκατάσταση (προσωρινή πίστα).
Η ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας με έγγραφο της 10-02-2016 έθεσε το θέμα στην αρμόδια Διεύθυνση του ΑΠΣ χωρίς από όσο γνωρίζουμε να έχει λάβει την σχετική απάντηση.
Μετά από τα παραπάνω για την ορθή αντιμετώπιση του ζητήματος, ζητάμε την παροχή διευκρινίσεων για το ισχύον πλαίσιο διάθεσης των πυροσβεστικών οχημάτων σε αθλητικούς αγώνες, αφού το έμψυχο δυναμικό των Υπηρεσιών διαρκώς μειώνεται γεγονός που καθιστά αδύνατη πλέον οποιαδήποτε απασχόλησή του που δεν εμπίπτει στα κύρια πυροσβεστικά του καθήκοντα και δή σε υποστήριξη τέτοιων κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων που μπορούν κάλλιστα να διεκπεραιωθούν από τους ίδιους τους διοργανωτές.

Για το Δ.Σ.της Ένωσης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

About admin

Check Also

Επιστροφή εισφοράς (καταργηθείσα κράτηση 1% υπέρ ΤΠΔΥ)

Τα δύο έγγραφα συμπληρώνονται απο όλους τους συναδέλφους και κατατίθενται με τη σχετική αίτηση στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *