Breaking News
Home / Ανακοινώσεις / ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ
ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
_____________________________________________________________________
Ε.Υ.Π.Σ.Π.ΣΤ. Ελλάδας – Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ. 76/1998 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΔΡΑ: Λαμία – Κων/νου Καραμανλή 3 – Π.Υ. Λαμίας
Τ.Κ.: 35100, ΤΗΛ.& FAX.: 2231033636

Τηλ. Προέδρου: 6906607655 – Τηλ. Γενικού Γραμματέα: 6973771290

Λαμία 08-03-2017 ΠΡΟΣ: Μέλη της ΕΥΠΣ Περ. Στερεάς Ελλάδας
Αρ.πρωτ: 42
ΚΟΙΝ: Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΘΕΜΑ: «Π.Δ. 3/2017 – Τροποποίηση Κανονισμού Μεταθέσεων: Μία ακόμα
«αναγνώριση» της πολιτείας στο έργο μας και στις ανθρώπινες απώλειες που
χρόνια μετράμε!!»

Συνάδελφοι, με την δημοσίευση του Π.Δ. 3/2017 (ΦΕΚ Α’27), της τροποποίησης του Κανονισμού Μεταθέσεων του πυροσβεστικού προσωπικού της χώρας διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως οι ηγεσίες του εργασιακού μας χώρου, πολιτική και φυσική, αντιλαμβάνονται το Π.Σ. του μέλλοντος! Με το προσωπικό του διαρκώς όμηρο και φοβισμένο σε κάθε μορφής αντίδραση απέναντι στις άνευ προηγουμένου, παράνομες αλλαγές στο όνομα και μόνο του υπηρεσιακού συμφέροντος και ποδοπατώντας οικογενειακούς προγραμματισμούς αλλά και ανάγκες των συναδέλφων του Π.Σ. που εργάζονται καθημερινά με επαγγελματισμό, ενάντια στις αντιξοότητες που επιβάλουν οι συνεχείς περικοπές σε κάθε επίπεδο!
Πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν οι αλλαγές που επιβάλλει το Π.Δ. το οποίο σε κάθε περίπτωση κινείται σε μία καθαρά λογική τιμωρίας προς τους εργαζόμενους στο Π.Σ. και αντί να προστατεύει τον θεμελιώδη θεσμό της οικογένειας προσπαθεί με διάφορα τερτίπια να τον διαλύσει ολοκληρωτικά;
Ο Κανονισμός Μεταθέσεων του προσωπικού του Π.Σ. από το έτος 1996 που θεσμοθετήθηκε, αποτέλεσε για όλους εμάς μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις αφού προστάτευσε σε μεγάλο βαθμό από την ασυδοσία της εξουσίας συναδέλφους που εν μία νυκτί μετατίθονταν ανά το πανελλήνιο, αφήνοντας πίσω οικογένειες και υποχρεώσεις στο όνομα πάντα των υπηρεσιακών αναγκών! Παρόλες τις δυσλειτουργίες αλλά και τις όποιες αδικίες δημιούργησε στην πορεία, ήταν σημείο αναφοράς στην συνείδηση του Έλληνα πυροσβέστη!
Φτάσαμε στο έτος 2017 για να καταλάβουμε ότι η αντιμετώπισή μας πρέπει να λειτουργεί πλέον με όρους του παρελθόντος και αντί της συνεχούς βελτίωσης του υφιστάμενου κανονισμού πρέπει σαν να χρωστάμε κάτι σε κάποιους, να αποδεχτούμε τις συνεχείς μετακινήσεις, το διαρκές ξεσπίτωμα όπως και διαχρονικά δικαιώματά μας να εξαφανίζονται χωρίς καμία λογική!
Τα τέσσερα (4) άρθρα του Π.Δ. κινούνται στην λόγική του τρίπτυχου: Συνεχείς μεταθέσεις – ξεσπίτωμα συναδέλφων – κατάργηση δικαιωμάτων! Η τιμωρητική τους λογική με την θεσμοθέτηση τέτοιων διατάξεων σε συνδυασμό με άλλες δυσάρεστες εξελίξεις (διευθέτηση – συνέχεια της ομηρίας των τριετών πλέον συναδέλφων πυροσβεστών, μεγάλες περικοπές πιστώσεων που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του Π.Σ. κ.ο.κ.), δείχνουν ξεκάθαρα την κατεύθυνση που ακολουθείται.
Μετά και τις τελευταίες αυτές εξελίξεις θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξετασθεί ενδελεχώς η νομιμότητα του παραπάνω νομοθετήματος με κάθε νομικό μέσο που διαθέτουμε, καθότι η πολιτεία για μία ακόμα φορά επέδειξε την «αναγνώρισή της» στο έργο που καθημερινά επιτελούμε στο Π.Σ., το οποίο σέβονται και αποδέχονται πλήρως οι πολίτες αυτής της χώρας, όχι όμως, όπως συνεχώς αποδεικνύεται και αυτοί που ηγούνται του εργασιακού μας χώρου!

Για το Δ.Σ.της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

About admin

Check Also

Επιστροφή εισφοράς (καταργηθείσα κράτηση 1% υπέρ ΤΠΔΥ)

Τα δύο έγγραφα συμπληρώνονται απο όλους τους συναδέλφους και κατατίθενται με τη σχετική αίτηση στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *